Om oss

Hur wawamamas kom till…

En dag i början på mars 2007 fick jag en ingivelse att en chihuahua var det enda rätta här i livet. Efter att ha surfat och googlat dygnet runt i en vecka så kändes det som att jag var redo för nästa steg – förverkligande!

Helst ville jag ha en lite mer vuxen hund, dels för att jag tycker det fungerar bra att köpa lite äldre hundar och sedan kändes det tryggt att börja med en hund som åtminstone vägde 2 kg istället för knappt ett…

Efter ytterligare surfande och letande hittade jag Tiffani. Hon är importerad och med mycket eftertanke så beslutade jag mig för att köpa henne men var hemskt nervös att det skulle vara något skumt som jag hade missat.

Jag åkte och hämtade henne i Göteborg och allt kändes bra och väldigt spännande. På väg tillbaks till Oskarshamn höll jag på att köra av vägen flera gånger då jag inte kunde låta bli att stirra på den lilla varelsen bredvid mig i bilen.

Tiffani, min första chihuahua

På Gotlandsfärjan låg hon i mitt knä och sov hela resan medan de andra hundarna skällde och levde rövare och jag var som förtrollad.

Ville i gräset

Ville i gräset.

Väl hemma var jag var lite orolig för hur min Border Collie Ville skulle ta emot Tiffani. Han var blixtsnabb och vägde 19 kg…

Det sköna med Ville var att han hade en lite arrogant attityd mot andra hundar, så även denna lilla tjej. Han behandlade henne helt enkelt som luft. Tiffani var inte så imponerad av honom heller för om han ville leka så kunde han bara en enda lek; får och vallhund…
Gissa vem som alltid fick vara fåret ?!

Veckorna gick och hon kände sig mer och mer hemma. Här och där tuggades elkablar av, alltid till husses saker. Vi märkte hur hon blommade ut mer och mer i sin personlighet vart eftersom hon landade.

Tiffani och jag deltog i vår första utställning (inoff på Lövsta) i maj 2007.

Det var roligt att träffa andra med chihuahua och få en bedömning av henne.

Som tur är kommer hon från en bra uppfödare så hon går utmärkt i koppel vilket var skönt för på landet där vi bodde sprang hon mest fritt och man glömde att träna koppelgång.

Livet med Tiffani har visat sig väldigt enkelt – mycket charm, mys och känsla för nya äventyr.

Under hela tiden hade jag funderat på detta med kennel. Eftersom jag hade arbetat med lammuppfödning sedan år 2000 och därmed jobbade hemifrån mycket så tänkte jag – varför inte?
Nu har jag ett tillfälle i livet när det kan passa och det är så spännande med avelsarbete och att se nya liv födas. Det är liv och död, hopp och förtvivlan och stor lycka när allt blir bra. Efter att mer eller mindre ha varit med om ca 3 000 lammfödslar så vet jag att det är något jag tycker om att hålla på med…

Kennelnamnet tog ett tag att komma på. Man blir snabbt medveten om att det finns en massa andra fiffiga människor där ute i världen som också har provat alla möjliga och omöjliga ordvitsar man kan göra.
När jag väl kom på wawamamas så var det med stor skepsis jag gick in på FCI för att se om det var registrerat redan och det var det inte!
Sen följde många plågsamma månader innan det till slut var godkänt överallt och vi kunde fira.

Sommaren 2010 flyttade vi från gården in till Visby och jag tog en paus i lammproduktionen. Gården vi hyrde skulle skulle säljas och vi valde att inte köpa den av flera skäl. Efter 10 år med ansvar för mellan 150 och 300 tackor och deras alla lamm så kändes det skönt att ”bara” ha ansvar för några små hundar.

Hösten 2010 påbörjade jag 32-veckors utbildning till Hundfrisör på Trimkompaniet i Morgongåva. Efter många resor till fastlandet så var jag äntligen diplomerad i mars 2012 och öppnade Astas Dog Spa i Visby.
Förutom att klippa hundar så köper jag fortfarande upp lammskinn från gotländska lammgårdar och säljer på gotlamm.se

Annonser