Ester på utställningar

20 Jun

Under våren har jag och Ester varit på två utställningsresor;
Västerås och Norrköping.
Kim, som har Esters bror Vilgot, tog bilder av oss i Västerås och här följer ett axplock. På bilderna syns även Vilgot och Veronica Åberg med Kitty.

Ester Västerås 130428Ester trav Västerås 130428Ester står Västerås 130428Ester på bord Västerås 130428Ester & Vilgot2 Västerås 130428Ester & Vilgot Västerås 130428Ester & Kitty Västerås 130428I Västerås den 28 april dömde Birgitta Svarstad, resultatet blev Excellent plac 3 med detta omdöme:
”Bra storlek. Mycket bra skalle, utmärkt profil. Bra resning. Mörka, lite små ögon. Bra kropp, något kort bröstkorg. Tillräckligt vinklad, står på bra ben och tassar, behöver dock strama upp sina rörelser. Bra pälskvalitet.”

1-2 juni var vi i Norrköping. Det var en kvävande åskvärme men roligt. Förutom Ester så ställde jag ett antal av Veronica Åbergs hundar och det är perfekt träning. Plötsligt har man ett koppel och en köttbulle i handen och sen är det bara att köra. Det knepigaste är när domaren frågar hur gammal hunden är…

På lördagen dömde Barbara Wood och resultatet blev Excellent oplac med detta omdöme:
”Pretty head and scull. Correct muzzle, good bit. Level topline. Nice coat. Correct tailset. Rear is good going away. A bit broad in front. Sidegate very pretty. Good topline.”

På söndagen dömde Magnus Hagstedt och resultatet blev Excellent oplac med detta omdöme:
”Tilltalande modell och helhet. Feminin, harmoniskt vinklad fram och bak. Stark rygg, sött huvud, skulle önska större ögon. Tillräcklig kropp och bröstkorg, utmärkta rörelser. Harmonisk resning och attityd. Välpresenterad.”

Jag är så tacksam till dessa duktiga domare som hinner se att Ester har bra rörelser de få sekunder hon travar i lagom tempo… Det är vår nästa utmaning att trava normalt och inte hoppa omkring som en vildhäst i kopplet. Både hon och jag blir så taggade när vi kommer in i ringen att det är full fart framåt. Men jag tänker att det delvis är en mognads sak och hellre för mycket fart än ingen alls.

Näst utställning blir CC i Vilsta, det ser vi fram emot!

Annonser