Astas valpar 8 veckor

30 Maj

Det här inlägget blev några dagar försenat eftersom de fyllde 8 veckor 27 maj men i helgen hade vi besök av Vilgots nya matte och husse. Det är så roligt när man hinner umgås ett längre tag med den nya familjen och nya matte tog många fina bilder som ni ser en bråkdel av i detta inlägg.

Vid 8 veckor vägde Ester 810 g, Astrid 960 g, Vilgot 1030 g och Vera 850 g.

På fredag 1 juni ska vi till veterinären för besiktning och chippning.
Jag låter inte vaccinera dem vid 8 veckor längre eftersom skyddet de får genom Astas vaccinationer räcker tills de är 12 veckor och då måste man ändå vaccinera om dem även om man gör det vid 8 veckor.
Att jag låter bli att vaccinera dem när de är 8 veckor beror enbart på att man alltid riskerar en allergisk reaktion vid vaccinationen och det är inte helt ovanligt att hundarna svullnar upp runt huvudet eller får andra symptom. Eftersom de ändå är skyddade så är det bättre att de blir lite större och klarar reaktioner aningens bättre. Detta beslut har självklart skett i samråd med flera veterinärer och jag har gjort på detta vis med tidigare kullar.

Annonser